Transportmanagement.be

V-Systems pakt werkbonnen aan en wint tijd

 19/02/2014  transportmediabe  Advertorial
V-Systems pakt werkbonnen aan en wint tijd

V-Systems, specialist inzake stut- en schoringswerken, heeft GeoDynamics onder de arm genomen om de nacalculatie en loonadministratie te vereenvoudigen. Dankzij deze toepassing wordt er heel wat tijd uitgespaard in het opzoeken van de juiste gegevens voor nacalculatie en worden de werknemers correct uitbetaald.

Vakkundige stutwerken

U zal ze zeker al eens gezien hebben. De rode schoringssystemen die heel wat bouwwerken ondersteunen in de streek. Ze zijn praktisch allemaal afkomstig van V-Systems, de specialist inzake stut- en schoringswerken uit Nevele (dicht bij Gent).

Dagdagelijks zijn heel wat mensen in de weer om bouwwerken in geheel Vlaanderen te voorzien van driepuntschoren, gevelschoringen, speldverankeringen en meer. Maar achter deze ‘rode palen’zit een grote groep mensen die alles in het werk stellen om tijdig en vakkundig te installeren. Het was dan ook voor deze installatieploegen dat V-Systems op zoek was naar een partner die niet enkel het hen kon helpen de werkuren van de mobiele medewerkers te verwerken maar ook kon bijstaan in de nacalculatie.

Tijdregistratie

In sectoren waar medewerkers praktisch elke dag op een andere werf werken en waar elke dag een ander begin- en einduur heeft, zal de personeelsdienst het beamen. De verwerking van de gewerkte uren van deze mobiele medewerkers neemt heel wat tijd in beslag.

De meeste werknemers vullen immers een werkbon in en dat papiertje wordt op het einde van de werkweek bij de personeelsdienst bezorgd die het op haar beurt overtypt en verwerkt. V-Systems merkte dat hier steeds meer en meer tijd aan besteed werd en was op zoek naar een systeem die de complexe werkbonnen volledig verving en moeilijke wettelijke bepalingen zoals laden/lossen en mobiliteitsvergoeding hielp verwerken.

Dankzij de oplossing van GeoDynamics kunnen alle mobiele medewerkers aangeven wanneer ze starten en eindigen met hun job. Het resultaat is een sluitende registratie van alle werkuren die ogenblikkelijk beschikbaar is in de software en verwerkt kan worden. Na controle van alle gegevens kunnen ze ook zeer eenvoudig doorgegeven worden aan het sociaal secretariaat.

Nacalculatie

Met heel wat op- en afbraakwerken werd ook de nacalculatie een probleem. Het was niet eenvoudig om per werf een gedetailleerd beeld te krijgen van de gewerkte uren. Dankzij de toevoeging van een opdrachtenklavier aan de blackbox, kunnen de werknemers eenvoudig doorgeven op welke werf ze aanwezig zijn en om wat het gaat. Zaken die ogenblikkelijk doorgestuurd worden naar de administratie en de nacalculatie ten goede komen.

Besparing? Een paar uur per week.

Voor V-Systems is het duidelijk. “Vroeger hadden we een paar uur nodig om alle werkuren per werf op te zoeken en te verwerken, maar dankzij het systeem van GeoDynamics volstaan nu paar minuutjes om alles in orde te krijgen. Dat zorgt niet alleen voor een duidelijk beeld in de nacalculatie, ook weten we nu zeker dat dat de uren correct uitbetaald worden. Een ander pluspunt is het feit dat V-Systems nu op elk moment een dringende job moeiteloos kan aannemen en verwerken. Ze kijken welke wagen het meest geschikt is en contacteren de chauffeur.